Най-добрите начини за увеличаване на мъжкия пенис

Резултатът от уголемяването на пениса ще удиви вашата жена

Ако мъжът е недоволен от размера на репродуктивния си орган, тогава той не трябва да се отчайва, защото са разработени много ефективни методи за справяне с този проблем. Събрахме най-популярните методи за уголемяване на пениса, разгледайте основните им характеристики.

Нормален размер на пениса според възрастта

Пенисът се нарича мъжественост по причина. Размерът на пениса много често влияе върху самочувствието на мъжа и неговата увереност в сексуалните му способности пред жена, мъжественост. Малкият размер на фалоса може да причини сериозен психологически дискомфорт и в крайна сметка да се развие в комплекс за малоценност.

Много мъже обаче преувеличават проблема и подценяват размера на пениса си. Докато следните показатели се считат за норма:

възраст Член на ерекция В покой
14-15 години От 11 см От 7 см
16-18 години От 13 см От 9 см
19 и повече От 14 см От 10 см

Ако размерът на пениса е по-малък от горните данни и мъжът е сериозно загрижен за този проблем, тогава може би наистина трябва да помислите за уголемяване на пениса.

Възможно ли е да се увеличи пениса?

Увеличаване на член е съвсем реално. Освен това са разработени огромен брой методи, които наистина помагат. Не може да бъде:

 • инвазивен (с проникване през кожата, например, хирургия);
 • минимално инвазивни (минимална намеса в тялото и травма от процедурата, например инжекции);
 • неинвазивни техники (нехирургичен метод за уголемяване на пениса, например носене на уреди и др. ).

Един метод може да отнеме повече от един месец усилия, другият ще има забележим резултат през първите дни. Кой метод да избере зависи от мъжа да реши, но първо трябва да се справите със съществуващите възможности за уголемяване на пениса.

Показания за увеличаване

Основната индикация е желанието на мъжа да увеличи пениса. Тази необходимост възниква в следните случаи:

 • малък размер пенис по природа;
 • желание за задоволяване на сексуален партньор;
 • желанието на мъжа да повиши самочувствието;
 • дисморфофобия на пениса;
 • еректилна дисфункция поради психологически проблеми: срам, неудобство, липса на увереност в своите способности преди полов акт;
 • вродени аномалии на развитието;
 • придобити деформации вследствие наранявания и др.

Уголемяване на главата на пениса

Ако мъжът е загрижен само за размера или формата на главата на пениса, тогава има методи, които помагат за бързо и ефективно решаване на проблема. Най-ефективни са инвазивните и минимално инвазивните процедури.

Хирургическата интервенция помага да се увеличи главата на пениса за кратко време и да се запази ефектът за дълго време. Популярни операции:

 1. Френулотомия - френулопластика. Осигурява корекция на вертикалната гънка на препуциума, помага за отваряне на главата. Извършва се чрез радиовълнови, хирургични и лазерни методи.
 2. Обрязването е процедура за отстраняване на препуциума на пениса. Помага за оголване на главата, запазва ефекта завинаги.

Сред минимално инвазивните процедури често се срещат инжекции с хиалуронова киселина, липофилинг (използва се мазнината на пациента). Такива манипулации са ефективни и помагат за постигане на подчертан визуален ефект в деня на процедурата. Но те имат недостатък - резултатът е краткотраен, продължава 6-18 месеца.

Увеличаване на дебелината на пениса

Ако мъжът е доволен от дължината на пениса, но обемът не е, тогава този проблем може да бъде решен с помощта на фалопластика. В момента на пациентите, които желаят да увеличат дебелината на пениса, се предлагат няколко основни варианта за хирургична корекция:

 • Трансплантация на малък участък от ректус коремен мускул (кръвоснабдяването на мускула се запазва, така че вероятността от постоперативни усложнения е ниска. Процедурата е травматична за пациента, тъй като след нея е необходимо ограничаване на физическата активност за шест месеца ).
 • Имплантиране на мастна тъкан (добър козметичен резултат, но с течение на времето 70% от тъканта претърпява лизиране, т. е. разтваряне).
 • Трансплантация на васкуларизирана област на фасцията на повърхностния гръдния мускул (най-често срещаната, тъй като ефектът е дълъг, присадката е пластична, следователно улеснява моделирането на необходимата форма).

Ако мъжът не е готов за радикално решение на проблема, тогава са подходящи по-малко травматични и по-безопасни методи, например същите инжекции с хиалуронова киселина, липофилинг. Можете също така редовно да се занимавате с упражнения за уголемяване на пениса, да правите масаж на гениталиите, да използвате различни устройства (удължител, помпи, носилки и др. ) и специални приставки.

Медицинско увеличение

Медикаментозният метод за уголемяване на пениса включва използването на хормонални лекарства. Според лекарите те допринасят за растежа на половите органи. Не можете обаче да ги присвоите на себе си, т. к. тези лекарства, ако се използват неправилно (например при прекомерна дневна доза или дълъг период на лечение), могат да причинят сериозни усложнения (дисфункция на надбъбречната жлеза, хормонална недостатъчност и др. ).

За да може развитието на гениталиите да протече в съответствие с нормата, без забавяне, представителите на силния пол се нуждаят от редовно производство на гонадотропин и тестостерон.

При лечението на хормонални лекарства се използват таблетки и инжекции, които съдържат хормон на растежа.

Кремове, гелове, мехлеми, спрейове

Различни кремове за уголемяване на пениса често се използват в комбинация с други методи. Те служат повече като спомагателен начин. Техният принцип на действие е да стимулират притока на кръв в тъканите на пениса, поради затоплящия, стимулиращ ефект. В резултат на това те:

 • безболезнено увеличаване на пениса поради притока на кръв към пениса;
 • подобряване на потентността и сексуалното желание;
 • повишаване на чувствителността на гениталните органи;
 • премахване на задръстванията в тазовите органи;
 • служат като отлична профилактика на урологични заболявания, например възпаление на простатата и др . ;
 • премахване на сухите лигавици, някои гелове и кремове могат да се използват като лубрикант.

Препарати

Популярни са и различни хранителни добавки. Хранителните добавки под формата на капсули, таблетки, често имат естествен състав от ценни природни съставки. Те насищат тялото с основни витамини и минерали, създавайки благоприятни условия за нормалния растеж на пениса.

Хиалуронова киселина за уголемяване

Хиалуроновата киселина е важен структурен компонент на кожата. Той запълва междуклетъчното пространство и предпазва клетките от увреждане. Напълно биосъвместим с човешкото тяло. С помощта на плътни гелове на базата на хиалуронова киселина може да се моделира формата и размера на пениса. Ефектът е добър, но временен. Гелът се абсорбира, така че след шест месеца или година са необходими повторни инжекции.

операция за уголемяване на пениса

Разработени са много техники за пластмасово уголемяване на пениса. Хирургическата интервенция дава 100% резултат, но има своите недостатъци.

Лигаментотомия

Тази операция за уголемяване на пениса не включва поставяне на биологични или синтетични импланти в пениса или прилагане на различни вещества за уголемяване на пениса (като силикон, мазнини или хиалуронова киселина).

Операцията се състои в освобождаване на скритата част на пениса, която се намира под пубиса. Това става чрез пресичането на поддържащия лигамент, който фиксира пениса към тазовите кости. Впоследствие от пациента се изисква да носи екстендер (това е това устройство, което ще разтегне скрития член, така че резултатът не се забелязва веднага - някъде след 3-6 месеца).

Такава пластична хирургия на пениса не влияе върху дебелината на органа или неговия външен вид. Удължава пениса с 3-5 см спрямо първоначалната му дължина. Много мъже се страхуват, че след операцията ще възникнат проблеми с ерекцията. Техниката на операцията обаче не включва засягане на връзките и съдовете, които са отговорни за щранга при мъж.

Липофилинг

Тази процедура включва подкожно инжектиране на собствената мастна тъкан на пациента в пениса. Последното се получава чрез липосукция на корема, бедрата или кръста. Такава операция елиминира вероятността от алергично-възпалителни реакции, отхвърляне на пълнителя. Счита се за относително безопасен и се понася добре от пациентите.

Но инжектираната мастна тъкан има тенденция да се резорбира, т. к. в новата зона няма плавателни съдове, които преди това са я захранвали. Процесът на разтваряне на филъра протича с различна скорост за всеки пациент, така че може да са необходими повторни инжекции след 6-24 месеца. В допълнение, формата на пениса може да бъде деформирана поради неравностите на мастния слой. Процедурата е по-скоро насочена към удебеляване на пениса, отколкото към удължаването му. Позволява ви да постигнете добри резултати ≈ 1, 5-2, 5 см ширина.

Други видове операции

Протезирането на пениса е друга популярна операция, чиято цел е да осигури на пациента протеза, способна за ерекция. Извършва се в случаите, когато друго лечение не може да възстанови потентността. Често се извършва след сериозни наранявания, злокачествени и доброкачествени тумори с внушителни размери, увреждане на нервните влакна, поради грубо нарушение на кръвоснабдяването на пениса, както и при смяна на пола.

Протезите могат да бъдат:

 • твърд - практически не се използва, т. к. поради пълнителя пенисът е в напрежение;
 • пластмаса - запазват позицията, прикрепена към пениса;
 • надуваеми - ви позволяват да симулирате различно физиологично състояние на фалоса, са най-популярни.
Силиконова протеза за уголемяване на пениса и пълна ерекция

Ако има изкривяване на пениса, се извършва корпоропластика. Има няколко метода за това:

 1. Техника на пликация. Извършва се, ако ъгълът на кривината на пениса не надвишава 45 °, няма проблеми с ерекцията. Това включва скъсяване на пениса от по-дългата страна чрез зашиване. Ако пенисът е малък, тогава операцията се извършва във връзка с лигаментотомия.
 2. Пачуърк техника. Той е ефективен при сложни деформации, например, "тесно място", "пясъчен часовник". Включва използването на трансплантационен материал.

Увеличете у дома

Можете да увеличите пениса си у дома. Народните рецепти, упражнения, различни устройства за разтягане са широко популярни.

Газирани напитки

Понякога мъжете практикуват уголемяване на пениса със сода. Натриевият карбонат се използва за тези цели в различни варианти:

 1. За вани. Смесете супена лъжица сода за хляб в 1 литър топла вода. Поставете пениса в сода вана за 10 минути. Допълнително можете да добавите отвари и екстракти от растения, които подобряват кръвообращението: дъбова кора, жълт кантарион, череда, лайка и др.
 2. Като ексфолиант. Рецепта: смесете течен мед и сода в равни пропорции и нанесете върху мокър пенис с поглаждащи масажни движения. Измийте незабавно, ако се появи дискомфорт.

Ефектът от уголемяване на пениса е възможен поради прилива на кръв към органа. Резултатът ще бъде краткосрочен, така че можете да използвате този метод като спомагателен и не повече от 2 пъти седмично.

Упражнения за уголемяване на пениса

Има много упражнения за уголемяване на пениса: даоистки метод, разтягане, звънец, огъване, система за упражнения на Аарон Кемер, упражнения на Кегел и др.

Ако обучението се извършва редовно (за предпочитане всеки ден в продължение на поне 10-15 минути), тогава могат да се постигнат впечатляващи резултати: разширяване и удължаване на пениса с 1-2 см за 2 месеца. Резултатът зависи от индивидуалните характеристики на мъжкото тяло, интензивността на упражненията и интервала от време, през който се изпълняват.

В допълнение към уголемяването на пениса, такива упражнения помагат за подобряване на микроциркулацията, състоянието на кръвоносните съдове, премахване на задръстванията и повишаване на местния имунитет.

Помпа и хидропомпа

Помпата и хидравличната помпа работят на подобен принцип. Дизайнът на тези устройства включва:

 • колба с клапан за изпомпване на въздух (при помпа) или вода (при хидропомпа);
 • еластично гофриране, осигуряващо плътно прилягане и повишена смукателна мощност.

За да увеличи пениса с помпа, мъжът ще трябва да постави пениса си в колба и да изпомпва въздуха от него. Това може да се направи с помощта на специална круша (ако моделът предвижда нейното присъствие) или просто плътно прикрепете устройството към пубиса. Така вътре в колбата се създава вакуум, поради което пенисът се разтяга. Налягането в устройствата може да се регулира.

Разликата между хидропомпа и помпа е, че разтягането на пениса се извършва не поради вакуум, а поради хидромасаж. Тоест мъжът ще трябва да налее вода в колбата, след това да постави пениса в нея и да изпомпа излишната вода.

Използвайки такива устройства, е много важно да се намери оптималното налягане, което да осигури добро напрежение на тъканите, но в същото време да не причинява дискомфорт: болка, парене, изтръпване, изтръпване. Препоръчително е да започнете занятията с ниско налягане и постепенно да го увеличавате, така че тъканите на пениса да имат време да се адаптират.

Процесът на уголемяване на пениса с вакуумна помпа

дюзи

За бързо увеличаване на пениса без операция, изтощителни упражнения и носене на устройства, можете да използвате специални дюзи. Носят се непосредствено преди полов акт върху еректиран пенис, съответно не влияят по никакъв начин на анатомичните му особености.

Тези продукти са подходящи за тези, които искат:

 • компенсиране на естествените размери на пениса;
 • да даде на жената пълно удовлетворение от секса;
 • разнообразете сексуалния си живот.

Има различни дюзи за уголемяване на пениса:

 • удължаване (обикновено затворен тип, носен като презерватив, увеличаване от 2 до 10 см);
 • удебеляване (обикновено отворено, може да бъде в различни форми: спирала, гривна, мрежа под формата на цилиндър, къса, като ерекционен пръстен и др. );
 • комбинирани (увеличаване на размера на пениса както по дължина, така и по ширина).
Затворено удължаване на пениса

Тези секс играчки могат да имат различна повърхност (например пъпки, ребра, антени, шипове и др. ), цвят и материал (най-реалистичната е киберкожата).

Понякога пенисът се увеличава със скоба. Това устройство е прикрепено към основата на пениса и предотвратява изтичането на кръв от органа, като по този начин постепенно увеличава ширината на фалуса.

Удължител

Разширителят е вид носилка за пениса. Увеличава органа чрез механично разтягане на тъканите. С течение на времето кожата и мускулите на пениса се разтягат, започват процеси на регенерация, клетъчният състав се актуализира, фалосът постепенно се увеличава.

Устройствата се предлагат в различни видове (примка, каишка, вакуум и вакуум-залепващи), всички те имат подобен дизайн:

 1. Два пръстена, които са фиксирани на главата и на основата на пениса.
 2. Две пръчки между пръстените, които променят дължината си с помощта на регулиращ блок.

Съдейки по отзивите в интернет, тези устройства помагат за постигане на добри резултати: от 1-2 см дължина за 1 месец употреба. Освен за уголемяване на пениса, тези устройства се използват широко за премахване на кривината на фалуса, както и за разтягане на пениса след лигаментотомия.

Ефектът ще бъде забележим, ако носите такава носилка поне 6 часа на ден. В началото на занятията можете да правите 3 серии по 2 часа на ден. Когато тъканите на пениса се адаптират към натоварването, постепенно съкращавайте интервала между сериите и увеличете времето за непрекъснато носене.

Екстендер, който увеличава пениса поради механично разтягане на тъканите

jelqing

Jelqing е интензивен самомасаж (сравним с мастурбацията или доенето), който повишава налягането в пениса, стимулира притока на кръв и растежа на тъканите. Извършва се с цел увеличаване на дължината и ширината на главата и ствола на пениса. Също така, тази техника помага да се увеличи сексуалната издръжливост и да се научите да контролирате еякулацията.

Има сухо и мокро джелкинг. Последното включва използването на лубрикант, специално масло или вазелин. Принципът на действие на тази техника е интензивно многократно издърпване на пениса с два пръста (показалец и палец) от основата към главата. Твърдостта на пениса трябва да бъде приблизително 70%.

В началото на занятията се препоръчва да се упражнявате ежедневно в продължение на 10 минути, след което увеличете времето и интензивността им.

Разтягане с товар

Окачването на товар с цел увеличаване на пениса трябва да се започне само ако мъж практикува различни упражнения, които влияят на размера на пениса повече от шест месеца. Тъканите и мускулите на фалоса не се подготвят в началото на занятията и такова интензивно натоварване може да бъде вредно. Последствията могат да бъдат катастрофални: увреждане на целостта на кръвоносните съдове, нарушено кръвоснабдяване, изтръпване, намалена чувствителност и ерекция.

Принцип на работа: закрепване (например закачалка) е фиксирано върху фалоса, върху който е окачен товар. Препоръчително е да започнете с малка маса - не повече от 1-2 кг, интервалът на часовете е от 15 до 30 минути. Трябва да правите няколко от тези упражнения на ден. Паузата между тях не трябва да бъде по-малка от 10 минути. Положението на тялото в този случай може да бъде: седнало или изправено.

Устройство за окачване на товар от пениса с цел увеличаването му

Както в случая с екстендер, упражнения, помпа и хидропомпа, разтягането на пениса с тежест ще бъде ефективно, ако спортувате редовно с постепенно увеличаване на натоварването. Ето защо, когато тъканите и мускулите на пениса се адаптират (обикновено това се случва след един месец тренировка), можете да увеличите теглото до 3 кг и времето до 40-50 минути наведнъж.

Това е доста екстремен метод за уголемяване на пениса. Той дава своите резултати дори когато екстендерът, упражненията, помпите вече не предизвикват растеж на пениса, въпреки всички усилия.

Увеличете с помощта на народни средства

За да увеличат пениса, мъжете използват народни средства. Най-ефективните рецепти за външна употреба:

 • бани;
 • лосиони;
 • компреси.

За лосиони се препоръчва използването на сок от алое с мед. Тази комбинация от съставки има антибактериално, регенериращо, стимулиращо и имуномодулиращо действие. Тази рецепта може да се използва не само за повишаване на потентността, но и за комплексно лечение на различни възпалителни заболявания на половите органи. За готвене изстискайте от растението 1 с. л. л. сок и го смесете с 1 с. л. л. пчелен мед. Нанесете състава върху малко парче марля или памучен плат и нанесете върху пениса за 10 минути.

За компреси се препоръчва използването на никотинова киселина с масло от джинджифил. Първият е група водоразтворими витамини РР. Има съдоразширяващ ефект, като по този начин подобрява притока на кръв в тъканите. Освен това има хепатопротективно и детоксикиращо действие. В комбинация с масло от джинджифил подобрява потентността и предотвратява различни урологични заболявания. За приготвяне отворете ампула с никотинова киселина и разбъркайте с 20 капки масло. Нанесете състава върху тъканта, увийте гениталиите и оставете за 2 часа. След това изплакнете обилно.

Ваните могат да се извършват с помощта на билки и растения (женшен, мащерка, гинко билоба, перуанска мака), няколко капки йод (за дезинфекция и предотвратяване на инфекции). Съставките трябва да се смесят и да се добавят към гореща вода. След 10-15 минути се къпете с приготвената запарка.

Масаж

Загряващият масаж за уголемяване на пениса е добро допълнение към всички горепосочени методи. Може да се използва след упражнения, като се използват стречинг устройства, дюзи за отпускане на мускулите и тъканите на тялото.

Преди това се препоръчва да се подготви фалосът. Първо трябва да превържете пениса с топла, влажна превръзка. Това ще затопли тъканите и ще осигури притока на кръв. След това трябва да нанесете лубрикант върху кожата на пениса, да го разпределите и да преминете към самата масажна техника.

Хванете гениталиите с ръце и правете плавни кръгови движения. Когато пенисът е в състояние на пълна ерекция, стиснете пениса с два пръста в основата и задръжте за 5-10 секунди. След това трябва да издърпате кожата на пениса към главата, задръжте за 5 секунди. След това спуснете пръстите си към пубиса, разтегнете кожата колкото е възможно повече, задръжте за 5 секунди. Повторете 10 пъти. Можете да добавяте елементи на огъване, усукване, плъзгане на член в различни посоки.

След интензивни упражнения завършете сесията с релаксиращ масаж – поглаждащи движения до изкуствена еякулация.

Продукти за уголемяване на пениса

За да се осигурят оптимални условия за нормалния растеж на пениса, се препоръчва правилното хранене. Някои продукти имат положителен ефект върху размера на пениса и ерекцията. Те включват:

 1. Растителни и животински протеини (боб, леща, семена, ядки, постно месо, яйца, млечни продукти и др. ).
 2. Морска храна. Те са богати на полиненаситени мазнини, витамини от група В, РР, С, микроелементи. Поради големия брой ценни вещества, тези продукти са ключът към доброто здраве, имат положителен ефект върху потентността. Сред най-полезните: стриди, миди, скариди, калмари, раци, морска риба.
 3. Зеленчуци: домати, краставици, бяло зеле, моркови, цвекло, брюкселско зеле.
 4. Зелени: копър, магданоз, целина, лук.
 5. Зърнени храни: овесени ядки, елда, ечемик.
 6. Пчеларски продукти.
 7. Плодове: киви, банан, манго, авокадо.

Менюто трябва да бъде разнообразно. Колкото повече здравословни храни в диетата (при правилна термична обработка: варене, задушаване, печене), толкова повече тялото ще получи необходимите вещества за нормалния растеж на пениса.

Възможно ли е постоянно да се увеличи размера на пениса?

Единственият метод, който гарантирано осигурява дългосрочни резултати, е операцията. Минимално инвазивните процедури, независимо дали става дума за инжекции с хиалуронова киселина или липофилинг, изискват повторни процедури след 6-24 месеца (в зависимост от обема на първоначално инжектирания филър и индивидуалните характеристики на пациента).

Ако уголемяването на пениса е постигнато с помощта на упражнения, разтягащи устройства или други методи, тогава резултатът трябва да се запази, т. к. в бъдеще мускулната тъкан и кожата могат да се върнат в предишното си състояние.